نامه انتقادی محسن هاشمی به کيهان
خوب ميدانيد که تصوير مربوطه، متعلق به چندين سال قبل از فعاليتهاي اقتصادي مسئلهدار اين فرد بوده و در يک مراسم عمومي، تعدادي از صنعتگران بخش خصوصي، توسط دستگاه رسمي کشور انتخاب و از رياست مجمع تشخيص مصلحت نظام لوح تقدير دريافت کرده و در اين زمان نامبرده تنها مدير يک کارخانه صنعتي کوچک بوده است و اگر صرف يک عکس در مراسمي عمومي با فردي که هنوز مرتکب جرمي نشده است، معناي حمايت از مجرم را ميدهد، پس بايد در مورد بسياري از افراد که پس از ارتکاب جرم و تشکيل دادگاهشان در مراسم رسمي در کنار بزرگان کشور عکس دارند، چه قضاوتي بايد کرد؟
پرسش اساسي اينجاست که فعاليتهاي مجرمانه اين فرد که موضوع يکي از دهها پرونده بزرگ مفاسد اقتصادي در دولت گذشته است، بعد از سال 1388 صورت گرفته است و معلوم نيست چرا حاميان سابق وي اصرار دارند به جاي پرداختن به اصل موضوع جرم و روش انجام تخلف و حاميان و آمران بابک زنجاني، مسائل اصلي را مسکوت گذاشته و با تلاش وافر به داستانسرايي و قصهبافي در مورد گذشته دور وي و 20 سال قبلش بپردازند.
چرا در روزنامه کيهان و جريان رسانهاي همراه در زمان تخلفات او و حمايت تمام قامت دولت قبل از آن يک کلمه نوشته نشد در حاليکه جريان رسانهاي منتقد دولت گذشته اسناد و تصاوير و مدارک قابل توجهي در مورد وي منتشر کرده بودند.
چرا اکنون که حدود 20 ماه است که از دستگيري او ميگذرد، روزنامه کيهان و گروه رسانهاي همراه در مورد آمران و حاميان اصلي بابک زنجاني کلمهاي نمينويسند، براي مثال اينکه چه کسي به چندين عضو وقت کابينه دستور داده که با زير پا گذاشتن قوانين بستر را براي دستاندازي به بيتالمال فراهم کنند؟
با اين همه حمايتهاي قبلي، به نظر ميرسد اينگونه پرداختن به موضوع، قرباني کردن يک مهره سوخته است و اکنون بايد براي جلوگيري از سرپوش گذاشته شدن بر اين پرونده با حاميان و آمران وي برخورد شده و بازگرداندن چندين هزار ميليارد توماني که از بيتالمال ربوده شده است، سرلوحه پيگيريها قرار گيرد.
جناب آقاي شريعتمداري، همانگونه که شما بهتر از بنده ميدانيد، مقام معظم رهبري و آيتالله هاشمي رفسنجاني، دو يار جدانشدني انقلاب و سرمايههاي کشور هستند که اتحاد آنها کشور را از خطرات بسياري عبور داده است. پس اگر شما که به طور مداوم اصلاحطلبان تندرو را به جهت تخريب آيتالله هاشمي، در دهه هفتاد تخطئه ميکنيد، چرا اجازه ميدهيد، در روزنامهاي که تحت مسئوليت شماست اين موضوع تکرار شده و بر اساس جعليات، مطالبي ناجوانمردانه عليه سرمايههاي کشور نوشته شود. به هر حال وجود اختلاف نظر بين جنابعالي و همفکران شما با آيتالله هاشمي رفسنجاني قابل انکار نيست، اما آيا بايد اختلاف نظر منجر به عبور از مرزهاي اخلاقي و شرعي گردد و در روزنامه وابسته به بيتالمال اينگونه در مورد ايشان نوشته شود؟
آيا اين احتمال را نميدهيد که همانگونه که امروز اصلاحطلبان از حملات ناجوانمردانه به ايشان در دوران قدرت خود، پشيمان هستند و يکي از دلايل شکست خود را در تخريب ناجوانمردانه آيتالله هاشمي رفسنجاني ميدانند، روزي اصولگرايان هم افراط امروز در حمله و تخريب ايشان را به عنوان علت شکست خود بشمارند؟ و حتي اگر اين افراط در تخريب به شکست سياسي نيز نيانجامد، با روز حساب که به تعبير معصوم(ع) قريب و بسيار نزديک است، چه خواهند کرد؟»
به گزارش ایرنا، جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس دقایقی پیش به ریاست محمدرضا باهنر و با حضور 205 نماینده مجلس آغاز شد، بیژن زنگنه وزیر نفت برای پاسخگویی به سوال نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در صحن علنی مجلس حاضر شد و در سخنانی به سوالات مطرح شده در خصوص مسائل مربوط به تاخیر در فروش نفت خام، عدم بهره گیری از توانمندی و تولیدات داخلی، عدم برداشت از لایه های نفتی پارس جنوبی و استخدام نیرو در وزارت نفت پاسخ گفت.
زنگنه در خصوص سوال نخست نماینده مردم ارومیه در مجلس با اشاره به اینکه در گذشته فروش نفت خام حداقل در منطقه در بازه زمانی 30 روزه و از طریق ال.سی صورت گرفته است، افزود: متاسفانه پس از اعمال تحریم های بین المللی علیه کشورمان نفت خام کشور حداکثر 90 روزه فروخته می شود و دریافت بالاتر از این بازه زمانی نیست.
وی با بیان آنکه دریافت وجه حاصل از فروش نفت خام پس از اعمال تحریم های بین المللی علیه کشورمان در بازه زمانی 90 و 180 روزه صورت گرفته است، گفت: نفت خام حداکثر 90 روزه فروخته می شود.
زنگنه اضافه کرد: در حال حاضر به دلیل مشکلات موجود، پول نفت فروش رفته در اختیار شرکت خریدار می ماند که البته در قالب توافق ژنو بخشی از آن در اختیار بانک مرکزی قرار می گیرد.
وزیر نفت افزود: اگر شر تحریم ها به عاملان آن برگردد در فروش نفت به روال عادی گذشته بازخواهیم گشت.
زنگنه اظهار داشت: پس از تاریخ تحریم ها به جز یک مورد استثنایی که بابک زنجانی است، خریدار بدقول نداشته ایم و تمام دریافتی های فروش نفت به حساب شرکت نفت و از طریق بانک مرکزی به حساب خزانه واریز شده است.
وی در عین حال افزود: البته در یک مورد نیز هندی ها با وجودی که طبق قرارداد بایستی پول نفت را به صورت یورو پرداخت می کردند اما به دلیل وجود تحریم ها با مشکل مواجه شدند.
وزیر نفت در خصوص عدم استخدام های تعهد شده در وزارت نفت نیز با تاکید براینکه مطابق با ضوابط بودجه سال 1394 دولت استخدام را ممنوع کرده است، افزود: البته اقدامات اجرایی استخدام در حال اجرا است.
زنگنه ضمن تقدیر از دغدغه و حساسیت های نماینده مردم ارومیه در حوزه وزارت نفت، با اشاره به متن مفصل قرائت شده از سوی این نماینده، با تاکید براینکه این موضوعات به صورت مستقیم ربطی به سوال نداشته است، گفت: البته مسائل باارزش و مهمی که مورد علاقه ما نیز می باشد، عنوان شد.
وی با تاکید بر اینکه مقدار صادرات نفت به نسبت قبل از تحریم ها فوق العاده کاهش یافته است، گفت: به همین دلیل بودجه دچار مشکل شده و جایگاهداران پول زیادی از خزانه دریافت نمی کنند و دلیل عدم گازرسانی در مناطق ذکر شده از جمله سیستان و بلوچستان، آذربایجان، کرمان و شرق هرمزگان که مورد سوال واقع شد این است که بیشتر از منابع داخلی و بند ق پول دریافت می کنند.
وزیر نفت در خصوص مشکلات عدم استفاده از توان داخلی و کالای نفت بعنوان دیگر سئوال مطرح شده از سوی نماینده مردم ارومیه در مجلس نیز با تاکید بر اینکه این موضوع صحیحی است، گفت: ما باید تلاش کنیم از ظرفیت خرید صنعت نفت به منظور استفاده حداکثری با هدف تقویت سازندگان داخلی صورت گیرد.
وی با تاکید بر حمایت از تولیدات داخلی که 10 خانواده اصلی نفت را تشکیل می دهند، اظهار داشت: در حال حاضر حتی به شرکت های خارجی که پس از تحریم به ما مراجعه می کنند تاکید شده که وضعیت فعلی ایران با گذشته فرق کرده و بایستی با شرکت های داخلی برای تامین نیازهای داخلی و همچنین صادرات شریک شوند.
وزیر نفت با اشاره به نامه خود به وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص ممنوعیت واردات دکل های دریایی و خشکی، گفت: این موضوع تصویب شده است، البته در گذشته نیز بر حسب نیاز خریدهایی صورت گرفته اما در کلیت با جلوگیری از واردات آن موافقیم.
وی در ارتباط با سوال مطروحه در خصوص عدم استفاده لازم از لایه پارس جنوبی و اینکه دولت در گذشته همواره از عزم لازم برای توسعه میادین مشترک نفت و گاز برخوردار بوده است، گفت: ما نیز همین حساسیت را داشته ایم و پارس جنوبی به دلیل وجود میادین مشترک مرکز توجه برای اجرای طرح های توسعه است.
زنگنه افزود: با استفاده از حداکثر منابع و همچین ظرفیت بند ق توان خود را به منظور تجهیز توسعه میدان های غرب کارون شامل یادآوران، آزادگان و یاران و پارس جنوبی به کار گرفته ایم.
وزیر نفت با اشاره به وجود لایه هایی در پارس جنوبی که بخش اعظم آن در قطر است، خاطرنشان کرد: اینها در اوائل دهه 1370 کشف شده بودند و دارای نفت بسیار سنگین با api 21 هستند و در سال 1377 یک مناقصه برای بهره بردای از این لایه برگزار شد و شرکت های خوبی شرکت کردند که به دلیل قیمت های پیشنهادی با آنها قراردادی منعقد نشد.
این عضو دولت یازدهم افزود: پس از چندین سال شرکت نفت برای بهره برداری از این حوزه ها تصمیم می گیرد با شرکت پترو ایران قراردادی امضاء کند که تا اواخر سال 1383 مجوز فعالیت آن از شورای اقتصاد دریافت می شود.
زنگنه گفت: هدف از عقد قرارداد تولید 35 هزار بشکه نفت سنگین در بازه زمانی 19 ماهه منتهی به سال 1385 بوده که در نهایت این قرارداد با 9 حلقه چاه نفت وارد مدار شد و قرار بود تاسیسات شناور نیز برای اجرا طرح اجاره شود.
به گفته وی، رکن اصلی این کار حفر چاه و اجاره شناور به منظور فراوری، ذخیره و صادرات نفت بوده که در سال های 85 و 86 و 87 سه بار برای اجاره شناور اقدام می شود که موفق نشده اند و تصمیم به خرید می گیرند که هنگام ورود بنده به وزارت نفت 7 حلقه چاه حفر و یک سکو نصب شده بود اما شناوری خریداری نشده بود.
وزیر نفت افزود: خوشبختانه شناور را در مردادماه سال گذشته با قراردادی 345 میلیون دلاری بصورت 25 ماهه خریداری کرده ایم و قرارداد ساخت منعقد شد و در اواخر سال آینده نیز آماده می شود. این شناور باید 600 هزار بشکه نفت را ذخیره کند و از امکان بارگیری کشتی به کشتی و سامانه تزریق آب، برق و اسکان 70نفر برخوردار باشد.
وی افزود: تا آن زمان بایستی چاه ها آماده شوند و عملیات جریان نفت و اسیدشویی چاه ها برای شروع کار آغاز شود اما اینکه گفته می شود 13 سال تاخیر در بهره برداری صورت گرفته شاید به دلیل تمرکز بر بخش گازی میدان بوده و نمی توان کسی را مقصر دانست که البته این امر به دلیل پیچیدگی میدان و ناآشنایی پیمانکار بوده است.
زنگنه افزود: این در حالی است که بخش قطری با دارا بودن سهم بیشتری از میدان با بالاترین تکنولوژی در حال کار است و روزانه بالای چند صد هزار لیتر آب به میدان تزریق می کند و از صدها چاه برخوردار است و کشورمان در این بخش عقب است.
وزیر نفت اظهار داشت: شرکت های پیمانکاری نبایستی در میانه کار برکنار شوند چرا که یک بار در پروژه صدرا این کار شد و پیامدهای بدی داشت.
زنگنه همچنین گفت: ما غیر از اینکه روزانه 35 هزار بشکه را به بهره برداری خواهیم رساند، بایستی برای فازهای بعدی توسعه لایه های نفتی از بهترین تکنولوژی روز استفاده کنیم. برای اجرای این طرح، بهره گیری از شرکت های صلاحیت دار و همکاری و استفاده از ظرفیت شرکت های داخلی در اولویت قرار دارد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس از توضیحات زنگنه وزیر نفت درخصوص دلیل فروش نفت با مهلت بازپرداخت طولانی قانع شد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 22,نوامبر,2024